Jak správně připravit maso vařené, uzené a na co nezapomenout u ryby
Připravit chutné maso nemusí být věda. Stačí vědět, jak na to. Pokud chcete k omáčkám podávat maso pouze vařené, vždy ho vkládejte do vroucí vody. Hned na začátku vaření se díky tomu krásně zatáhne a bude šťavnaté.
Zdá se vám uzené maso nezdravé? Části škodlivých látek se zbavíte, když v průběhu vaření několikrát vyměníte vodu.
Když přípravujeter rybu, vždy ji dobře opláchněte nejenom na povrchu, ale také uvnitř. Péct ji můžete v alobalu, zachová si díky tomu šťávu a nebude se rozpadat. A nezapomeňte dovnitř ryby vložit bylinky a kousek citronu. Bude chutnat skvěle.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.