Jak na kvásek? Rozhovor s odbornicí na zdravé vaření
Hostem ve studiu byla odbornice na zdravé vaření Veronika Hájková. Bavili jsme se s ní o tom, jaký je rozdíl mezi kváskem a droždím, proč je kvásek zdravější a jak se liší pečení s kváskem oproti pečení s droždím?
Jak si kvásek opatřit? Dá se koupit? Může se z něj péci i něco jiného než chleba? Poslechněte si celý rozhovor z přiloženého audiozáznamu. Pohodu u poslechu vám přeje Český rozhlas Sever.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.