Jablkový makovec
Nebo taky makový jablkovec.. Mák a jablka jsou prostě základ.
Suroviny:
4 hrnky hrubě strouhaných jablek
1 hrnek mletého máku
1 hrnek polohrubé mouky
tři čtvrtě hrnku cukru
půl hrnku oleje
1 bílý jogurt (180-200 g)
1 prášek do pečiva
rybízová marmeláda
Postup:
1. Smícháme sypké ingredience – mouku, cukr, mák a prášek do pečiva.
2. Přimícháme olej a jogurt, na konec i strouhaná jablka a těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem.
3. Pečeme ve středně předehřáté troubě, po upečení a zchladnutí prořízneme a namažeme marmeládou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.