Jablka na zimu

Sklizeň vrcholí, co s poškozenými jablky? Báječnou zásobu na zimní štrůdly!

Suroviny:
jablka

Postup:

1. Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme, natlačíme do sklenic, přebytečnou šťávu slijeme, zavíčkujeme a sterilujeme asi 15 minut při 80 až 85 ̊C.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.