Jablečný čaj se zázvorem
Vrátili jste se vychladlí z procházky? Tenhle čaj vás zahřeje!
Suroviny:
jablečné slupky
zázvor
hřebíček
skořice
med
citronová šťáva
Postup:
1. Využijeme třeba slupky z jablek na štrůdl. Jablka před loupáním dobře omyjeme.
2. Do vody vložíme slupky (na litr aspoň ze tří jablek), přidáme asi 4 hřebíčky, kousek celé skořice nebo půl lžičky mleté skořice, přistrouháme kousek čerstvého zázvoru a dáme vařit.
3. Uvařený čaj slijeme do hrnečků nebo sklenic, a když zchladne na teplotu vhodnou k pití, ještě osladíme medem a ochutíme citronovou šťávou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.