Jablečné palačinky
Suroviny: Půl litr mléka, 2-3 vejce, lžíce cukru, špetka soli, lžička mleté skořice, asi čtvrt kg nahrubo strouhaných jablek (2-3 kusy) a polohrubá mouka podle potřeby, tuk na smažení, cukr nebo javorový sirup na oslazení upečených palačinek.
Postup: Z mléka, vajec, cukru, soli, skořice, strouhaných jablek a mouky umícháme hustší těsto, necháme odpočinout (co by se kávička vypila) a na pánvi s trochou tuku postupně smažíme silnější palačinky, které můžeme pocukrovat nebo zakapat sirupem. Možná varianta: připravíme těstíčko bez jablek, ta oloupeme, vykrojíme jádřinec, nakrájíme na kolečka nebo plátky, smáčíme v těstíčku a na oleji smažíme, před podáním pocukrujeme.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER A IVA ŠPRTOVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka