Jablečná polévka
Ovocné polévky patřily do repertoáru tradiční české kuchyně – zkusme se k nim vrátit.
Suroviny:
4-5 jablek, raději kyselejších, můžeme využít letní jablka
2 lžíce rozinek
1 lžička vanilkového pudinku v prášku
citronová šťáva
skořice
cukr
1-2 hřebíčky
Postup:
1. Jablka nemusíme loupat, ale rozkrojíme je na čtvrtky a vyjmeme jádřince.
2. Pak jablka v troše vody podusíme do měkka a rozmixujeme.
3. Jablečnou kaši dolijeme litrem vody, ve kterém jsme předem dobře rozmíchali pudinkový prášek, přidáme skořici, hřebíček, podle chuti osladíme a povaříme, aby polévka trochu zhoustla.
4. V závěru ještě přihodíme opláchnuté rozinky, nakonec chuť vyladíme citronovou šťávou. Už nevaříme.
5. Můžeme jako přílohu opéci plátky rohlíků – na sucho nebo na másle.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka