Hubník nasladko podle Petry Burianové
Zkušená pekařka Petra Burianová a vítězka soutěž Peče celá země se námi podělila o další zajímavý recept, který se jmenuje „hubník“. Nenechte se mýlit, půjde o sladké jídlo.
Co budete potřebovat?
- 260 gramů vánočky
- 1/2 l mléka
- 2 hrsti sušených hub (namočené, uvařené ve slané vodě)
- 3 vejce
- 2 lžíce krupice
- 1 malou cibuli
- 2 stroužky česneku (utřených)
- 1 hrst sušených švestek (namočených)
- 2 hrsti křížal (jablka, hrušky, také namočené)
- 1 malou hrst rozinek
- 1 hrst vlašských ořechů (nasekaných)
- 1/4 lžičky soli
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíci skořice
- 4 kuličky pepře, nového koření a hřebíčku (rozdrcené)
- 2 lžíce sádla
Postup na hubník nasladko najdete v přiloženém audiu.
Související
-
Hrachové placky
Vítězka soutěže Peče celá země Petra Burianová vás až do konce roku bude ve vysílání dopoledního Apetýtu jedenkrát týdně motivovat k pečení a vaření.
-
Ostružinová povidla
Babské rady vám každé pondělí přináší nepřeberné množství rad a receptů. Tentokrát vám nabídneme recept na ostružinová povidla.
-
Kynuté buchty s čokoládovou náplní
Pokud přemýšlíte, jakou sladkostí potěšit rodinu o víkendu, v Apetýtu pro vás máme jednoduchý tip.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.