Hubneme s Dopoledním expresem – 6.

9. leden 2012

Tak jak jste na tom se shazováním vánočních i těch dávno předvánočních kil? Máme před sebou druhý týden a Dopolední expres vám opět nabízí další přírodní radu na hubnutí od Jarmily Mandžukové. V pátek jsme „naznačili", že řeč bude o zelenině. Víme, kolik zeleniny ročně jeden každý z nás sní a kolik by to správně mělo být?

„Zelenina v cestě za hubnutím má opravdu zelenou... Můžeme si jí dopřávat do sytosti. I přes poměrně širokou nabídku je spotřeba zeleniny u nás nízká. Pohybuje se kolem pět a sedmdesti kilogramů za rok. Přitom v přímořských státech je spotřeba zeleniny i sto sedmdesát kilogramů na osobu za rok...“ říká Jarmila Mandžuková.

V úterý 10. ledna vám Slávka Brádlová znovu přivede odbornou poradkyni Jarmilu Mandžukovou - ta vám nabídne další užitečnou radu, jak doopravdy zhubnout, váhu si udržet a nepoškodit si zdraví nevhodnými dietami nebo „zázračnými" pilulkami.

Poslechněte si další díl našeho seriálu Hubneme s Dopoledním Expresem, vedeného formou rozhovorů Slávky Brádlové s autorku knížky Sto plus jedna přírodních rad na hubnutí Jarmilou Mandžukovou.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.