Hrách a kroupy, to není vůbec hloupý. Právě naopak. Jak je vařit, aby nenadýmaly?

Luštěniny jsou nejenom levné, ale také zdravé. Pomáhají našemu srdci a udržují správnou hladinu cukru v krvi. Snad jedinou jejich nevýhodou je to, že mohou způsobit nadýmání a zažívací problémy.

Ale i těmto nežádoucím projevům se dá úspěšně vyhnout. Stačí luštěniny dostatečně dopředu namáčet, nejlépe přes noc.

Vsadit můžete v tomto případě také na bylinky. Vařte luštěniny společně s kouskem majoránky, libečku, šalvěje, bazalky nebo saturejky. Problémy se zažíváním a nadýmáním se nedostaví.

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio

    Nejposlouchanější

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.