Houbové bramboráčky

Suroviny: Asi tři hrsti hub, 6 brambor, 4 lžíce hladké mouky, 2 vejce, česnek, sůl, pepř, majoránka, 1 dl piva a tuk na smažení.

Postup: Očištěné a nakrájené houby namočíme do piva. Syrové oloupané brambory nastrouháme, přidáme 4 lžíce mouky, utřený česnek, pepř, sůl, rozemnutou majoránku a ještě přimícháme houby i s pivem a vejce. Těsto necháme chvíli odležet a pak smažíme malé placičky na rozehřátém tuku.

Dobrou chuť vám přeje Radka Sluková a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.