Horácké kuře
Můžeme tak připravit celé kuře nebo jen stehna.
Suroviny:
1 kuře nebo 4 stehna
1 cibule
1 malá konzervička rajského protlaku
50 g slaniny
5 celých pepřů
3 nová koření
1 bobkový list
sůl
sádlo
Postup:
- Slaninu dáme do mrazáku, až ztuhne, nakrájíme z ní klínky a prošpikujeme kuře nebo stehna, osolíme. Pokud se nám do špikování nechce, nakrájíme slaninu na kostičky a společně s kuřetem dáme na cibulový základ.
- Na sádle v pekáčku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme protlak, koření, přilijeme trochu vody a položíme na to kuře, případně i nakrájenou slaninu.
- Při pečení přeléváme výpekem, hlídáme, aby se tekutina zcela neodpařila a dusíme do měkka.
- Podáváme s rýží nebo s bramborovými noky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.