Guláš s cibulí
Můžeme ho připravit v předstihu a do silvestrovského večera se pěkně rozleží.
Suroviny:
500 g hovězího masa – tradičně na guláš je nejlepší kližka
300 g cibule
1-2 stroužky česneku
3 lžíce oleje
mletá sladká paprika
mletá ostrá paprika
sůl
pepř
Postup:
1. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme na kostky nakrájené maso a na plátky nakrájený česnek a osmahneme maso ze všech stran.
2. Osmahnuté maso, které se pěkně zatáhlo, poprášíme mletou paprikou – poměr sladké a pálivé volíme podle vlastní chuti, osolíme, opepříme a zalijeme horkou vodou tak, aby bylo maso těsně potopené.
3. Přivedeme k varu, přiklopíme a v troubě vyhřáté na 150 stupňů dáme na tři hodiny pomalu dusit.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.