Guláš à la Mexiko

Mexičan by se možná divil, ale Středoevropan si pochutná.

Suroviny:
500 g hovězí kližky
2 lžíce másla
1 větší cibule
1-2 lžíce hladké mouky
2 lžíce kečupu
3 lžíce sterilovaného hrášku
3 lžíce sterilované kukuřice
mletá paprika
pepř
špetka chilli
sůl
1 stroužek česneku

Postup:

1. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, dáme na ni na kostky nakrájené maso, osolíme, opepříme, okořeníme paprikou a chilli a prudce osmahneme, aby se maso zatáhlo ze všech stran. Dusíme pod pokličkou, podle potřeby doléváme horkou vodu.

2. Když maso změkne, zaprášíme šťávu moukou, v závěru dochutíme kečupem, utřeným česnekem a přidáme okapaný sterilovaný hrášek a kukuřici, prohřejeme.

3. Přílohu volíme podle vlastní chuti – rýže, těstoviny i poctivý český knedlík může být.