Fazolová pomazánka s chilli a sušenými rajčaty
V pondělním Apetýtu pro vás máme opět tip na letní pomazánku. Tentokrát budeme pro její přípravu potřebovat především červené fazole.
Fazolí se dnes ve světě pěstuje až na 500 odrůd. I když se v našem jídelníčku tolik neobjevují, uvařené se dají využít opravdu do všeho. Jsou zdrojem vlákniny. Vhodné jsou při dietě i jako prevence kardiovaskulárních onemocnění. U někoho ale můžou způsobovat nepříjemné nadýmání. Před důkladným povařením je tedy dobré fazole ještě na několik hodin namočit.
Potřebujete:
- 200 g uvařených červených fazolí
- 5 sušených rajčat v oleji
- 3 cherry rajčata
- 3 lžíce balzamika
- 2 lžíce oleje ze sušených rajčat
- 1 lžičku sušeného chilli
- 1 lžičku sušeného tymiánu
- špetku soli a mletého pepře
Fazole spolu s dalšími ingrediencemi rozmixujeme dohladka a následně podáváme s pečivem.
Související
-
Pomazánka se sušenými rajčaty a rukolou
Pondělní Apetýt přináší další tip na letní pomazánku. Dnes bude jejím základem skyr. Tedy něco, co v našich končinách zůstává stále ještě tak trochu tajemstvím.
-
Mrkvová pomazánka s křenem
V pondělním Apetýtu pro vás máme další tip na letní pomazánku. Dnes budeme potřebovat především mrkev. Syrová je pro nás velmi prospěšná, obsahuje spoustu vitamínů.
-
Pomazánka z červené řepy s česnekem
Je tu pondělní Apetýt a s ním tip na další letní pomazánku. Jako základ nám tentokrát poslouží červená řepa.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.