Fazole s jablky
Suroviny: fazole, cibule, česnek, 2 mrkve, 2 jablka, kečup, olej, hořčice, ocet, sůl.
Postup: Uvaříme den předem namočené fazole, jemně nakrájíme větší cibuli a 3 česnekové stroužky, osmahneme to na troše oleje, přidáme na kolečka nakrájené 2 mrkve, mírně podlijeme a udusíme. 2 jablka rozkrájíme na osminy, vyndáme jádřinec. Pak smícháme mrkev i jablka s fazolemi, chuť doladíme kečupem, hořčicí, solí, pepřem a případně i octem, všechno dáme do pekáčku nebo zapékací misky a ve vyhřáté troubě asi 30 minut zapékáme. Podáváme jako samostatný pokrm nebo k uzenině, sekané, k pečeni.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.