Fazole s jablky
Suroviny: fazole, cibule, česnek, 2 mrkve, 2 jablka, kečup, olej, hořčice, ocet, sůl.
Postup: Uvaříme den předem namočené fazole, jemně nakrájíme větší cibuli a 3 česnekové stroužky, osmahneme to na troše oleje, přidáme na kolečka nakrájené 2 mrkve, mírně podlijeme a udusíme. 2 jablka rozkrájíme na osminy, vyndáme jádřinec. Pak smícháme mrkev i jablka s fazolemi, chuť doladíme kečupem, hořčicí, solí, pepřem a případně i octem, všechno dáme do pekáčku nebo zapékací misky a ve vyhřáté troubě asi 30 minut zapékáme. Podáváme jako samostatný pokrm nebo k uzenině, sekané, k pečeni.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka