Extraliga končí! Zbytek sezony se už nedohraje

12. březen 2020 17:30

Vedení českého hokeje ve čtvrtek rozhodlo o definitivním zrušení zbytku letošního ročníku hokejové extraligy. Bylo tak učiněno v reakci na vyhlášení třicetidenního nouzového stavu v České republice a zakázání všech akcí s účastí nad 30 osob, tedy i hokejových utkání a tréninků.

Vzhledem k tomu tak již není možné opětovně zahájit soutěž podle původního plánu 29. března a nestihlo by se odehrát ani play-off. Mistr letošního ročníku vyhlášen nebude, pro příští sezonu nahradí sestoupivší Kladno českobudějovický Motor. Ten v první lize s přehledem vyhrál základní část.

Čtěte také

Opatření se samozřejmě týká i karlovarské Energie, která tento týden rozehrála předkolo play-off s Hradcem Králové. Celá soutěž byla zastavena za stavu 1:1 na zápasy. V základní části skončili svěřenci trenéra Martina Pešouta na devátém místě.

Konec sezony se dotkne rovněž hokejistů Chance ligy, druhé ligy, soutěží žen a všech mládežnických lig – od juniorů až po žáky.

Třetím českým zástupcem v příštím ročníku Ligy mistrů bude velmi pravděpodobně třetí tým po základní části extraligy, tedy pražská Sparta. Sportovní cestou si start vybojovali hokejisté Liberce a Třince, kteří skončili na prvních dvou místech v základní části.

O předčasném ukončení sezony bylo rozhodnuto také v německé DEL, EBEL, Norsku, Polsku a na Slovensku. Dnes stejný verdikt potvrdilo Švýcarsko. Ruská KHL zatím pokračuje, ale například derby play off mezi CSKA a Dynamem Moskva nebo domácí duely kazašského Barysu Nur-Sultan a finského Jokeritu Helsinky budou bez diváků.

autor: Radim Jehlík | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , HC Energie Karlovy Vary , www.hokej.cz
Spustit audio