Drožďové knedlíčky

Droždí je plné vitamínu B.

Ingredience
  • 2 kostičky droždí
  • půl cibule
  • 1 malé vejce
  • asi půl hrnku strouhanky
  • případně 1 stroužek česneku, petrželka
  • 2 lžíce oleje
  1. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, můžeme přidat i utřený česnek.
  2. Na to rozdrobíme droždí a za stálého míchání ho necháme rozpustit, následně necháme zchladnout.
  3. Do zchladlého droždí přidáme vejce, promícháme a postupně přisypáváme strouhanku, až vznikne hmota s požadovanou hustotou. Můžeme přidat i sekanou petrželku.
  4. Ruce smočíme ve vodě, odebíráme stejně velké kousky a tvarujeme v dlaních kuličky.
  5. Když jsou všechny hotové, vhodíme je do vroucího vývaru, odmícháme ode dna a uvedeme do varu. Když vyplavou na povrch, stáhneme oheň a ještě malou chvilku dováříme.

Související