Drožďové knedlíčky
Droždí je plné vitamínu B.
Ingredience
- 2 kostičky droždí
- půl cibule
- 1 malé vejce
- asi půl hrnku strouhanky
- případně 1 stroužek česneku, petrželka
- 2 lžíce oleje
- Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, můžeme přidat i utřený česnek.
- Na to rozdrobíme droždí a za stálého míchání ho necháme rozpustit, následně necháme zchladnout.
- Do zchladlého droždí přidáme vejce, promícháme a postupně přisypáváme strouhanku, až vznikne hmota s požadovanou hustotou. Můžeme přidat i sekanou petrželku.
- Ruce smočíme ve vodě, odebíráme stejně velké kousky a tvarujeme v dlaních kuličky.
- Když jsou všechny hotové, vhodíme je do vroucího vývaru, odmícháme ode dna a uvedeme do varu. Když vyplavou na povrch, stáhneme oheň a ještě malou chvilku dováříme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka