Doutníčky

Už vás návštěvy vyjedly? Suroviny a postup: Těsto připravíme z následujících surovin – 21 dkg másla, 28 dkg hl.mouky, 4 dkg moučkového cukru, 10 dkg vlašských mletých ořechů, 1 celé vejce a 1 vanilka – buď obsah vanil.lusku nebo sáček vanilinového cukru. Těsto plníme do podlouhlých formiček a ve vyhřáté troubě upečeme. Náplň: utřeme 15 dkg másla s 15 dkg cukru moučky, hrstí mletých vlašských ořechů, lžící rumu a můžeme přidat 1 žloutek. Cukrářským sáčkem naneseme náplň na polovinu předpečených doutníčků, přikryjeme prázdnými a konce smočíme v čokoládě.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A ANNA LESCHAKOVÁ!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.