Domácí sulc
Domácí je domácí a není to tak pracné.
Suroviny:
1 vepřové koleno
sůl
5 kuliček pepře
2 kuličky nového koření
k podávání – ocet, cibule, dobrý chléb
Postup:
1. Koleno opláchneme, obereme případně zbylé štětinky a dáme vařit do osolené vody.
2. Vaříme zvolna, až je maso měkké, pak ho vyndáme a vývar dál zvolna vaříme, aby zhoustl. Svaříme asi na polovinu původního objemu a přecedíme. Dobré je, když můžeme přidat kůži.
3. Maso i kůži nakrájíme na menší kousky, dáme do vhodné mísy nebo do několika malých misek, zalijeme vývarem, necháme zchladnout a případně sebereme tuk z povrchu. Pak zakryjeme a dáme do chladu ztuhnout.
4. Podáváme s octem (každý si naředí vodou podle své chuti), cibulí a chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.