Děti postaví dalekohled i raketu. Začíná tábor vědy a techniky

13. srpen 2019

Děti a studenti už se chystají na příměstský tábor vědy a techniky. Mladí a nadšení vědci z Pardubic a okolí tak dostanou celou řadu možností vyžití a budou mít příležitost seznámit se s praktickým využitím všeho, co se ve škole naučili.

Letošní příměstský tábor nese označení Maker Camp, protože zdůrazňuje tvoření a vytváření s využitím vědy a techniky. Účastníci si například postaví vlastního robota ze stavebnice Lego, starší účastníci využijí Arduino elektroniku. Zkušenosti pak zúročí v konstrukci 3D tiskárny, kterou budou po zbytek Maker Campu používat.

Na základě znalostí fyziky a chemie můžou dále zkonstruovat hvězdářský dalekohled, nebo mikroskop, kameru na pozorování slunce, létající stroje jako rakety, padáky, balony a spoustu dalšího. Mladí chemici poznají, že laboratoř si můžou udělat třeba doma v kuchyni a při matematice poznají základy finanční gramotnosti.

V projektech pak můžou zájemci pokračovat i v průběhu školního roku formou pravidelných dílen a kroužků, které budou jak ve všední dny, tak o víkendech.

Příměstského tábora se můžou zúčastnit děti od 9 do 19 let, které pracují v několika skupinách podle věku, zájmu a míry znalostí a dovedností. Tábor začíná 19. srpna a přihlásit se na něj je možné na stránkách utesla.cz.

Spustit audio

Související