Ďábelské filé
Pro milovníky ostřejších chutí… Suroviny a postup: Základem je filé, ale můžeme použít i jiné rybí maso - kapra, makrelu ap. Dál budeme potřebovat kari, pepř, kečup, worcestrovou omáčku, citrónovou šťávu, kousek másla a lžíci oleje, lžíce kaparů a sterilované kapie. Porce ryby osolíme a okořeníme, zakápneme citronem a olejem a opečeme na grilu. Na pánvi na směsi z oleje a másla zpěníme nakrájenou kapii, přidáme malou sklenku vody, kečup, worcestr a kapary, krátce povaříme a pak touto směsí přeléváme porce ryby.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.