Cuketová pomazánka
Lze využít přerostlé cukety… Suroviny a postup: Přerostlou cuketu oloupeme, nastrouháme a vydusíme z ní přebytečnou vodu, pak ještě necháme na sítu vykapat, jde o to, aby hmota byla co nejméně vodnatá, zakápneme 2 lžičkami oleje, podle chuti osolíme, opepříme, podle chuti kápneme i octa a vmícháme utřený česnek – nešetříme s ním! Použijeme jako pomazánku na chleba s máslem nebo jako zajímavou přílohu k minutkovému masu.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.