Cuketová pomazánka

Lze využít přerostlé cukety… Suroviny a postup: Přerostlou cuketu oloupeme, nastrouháme a vydusíme z ní přebytečnou vodu, pak ještě necháme na sítu vykapat, jde o to, aby hmota byla co nejméně vodnatá, zakápneme 2 lžičkami oleje, podle chuti osolíme, opepříme, podle chuti kápneme i octa a vmícháme utřený česnek – nešetříme s ním! Použijeme jako pomazánku na chleba s máslem nebo jako zajímavou přílohu k minutkovému masu.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.