Čtvrteční Noční linka: Co si dáváte rádi o víkendu na oběd?
Vaří se u vás na nedělní oběd stále něco tradičního, na co se všichni těšíte? Je to tolik u nás všude oblíbený řízek? A peče se také o víkendu nějaký koláč nebo bábovka? Říká se u vás, že maso bude až o víkendu a tradičně se pak vaří třeba svíčková? Co míváte rádi a často o víkendu na oběd?
Někteří odborníci říkají, že vše začíná nákupem a vlastně mají pravdu. Ale ještě bych dodala, že také konkrétním plánem. A myslím, že v mnoha domácnostech se často všichni členové rodiny baví o tom, co se bude o víkendu vařit, ať už v sobotu či v neděli. A v některých domácnostech se také dodržují sobotní či nedělní tradice a zvyky.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.