Čokoládový likér
Týden s recepty z Centra Bohuslava Martinů v Poličce Suroviny a postup:20 dkg kandisového cukru a 4 tabulky hořké čokolády se nechá v půl litru mléka rozvařit. Mezitím třou se 4 žloudky s 5 dkg práškového cukru s vanilkou, přidá se zchladlá hořejší směs a osmina litru čistého lihu dobře se promíchá a nechá nejméně 14 dnů uležet. Podává se se špičkou šlehané smetany. (Doslovné znění z rukopisného sešitku sestry Bohuslava Martinů.)
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A CENTRUM BOHUSLAVA MARTINŮ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.