O pořadu Club Country and Western

Pořad pro všechny milovníky americké moderní country muziky.

Club Country and Western nabízí i žánry příbuzné, domácí scénu a pochopitelně se občas vracíme i "ke kořenům" - k tradiční americké country. 

Můžete tu slyšet písně, které byste v "českém" éteru marně hledali. Aktuální novinky i osvědčené hity z rodiště stylu „country“ - USA. Ale nejen americkou country scénou živ je člověk, a tak se občas vydáváme do končin, kde byste tuto hudbu vůbec nečekali. Ač v Evropě dosud téměř nepropagovaná, místy i mistrně maskovaná, je takřka všudypřítomná. Stačí jen trochu hledat a nepropadat frustraci z komerčních „pop-kanálů“. Country je hudba od srdce plná příběhů o touze, lásce, rodině nebo vlasti. Zvláště poslední dvě jmenovaná témata se ze současné pop-music vytrácejí, nebo spíše dostávají „neláskyplný“ bezohledný kabátek. Také proto je tu Club Country & Western – nemusíte rozumět, stačí jen poslouchat, srdcem… 

Pořad připravuje a uvádí Ladislav Svoboda

Historie

Pořad vznikl v roce 2002. Měl navázat na tradici country hudby v Severních Čechách, živenou Portou nebo významnými country osobnostmi, jakými byli např. Jindra Šťáhlavský, Pavel Brümmer a mnoho dalších. Měl také zviditelnit současnou scénu amerického moderního country a ukázat její rozmanitost, pestrost a hudební kvalitu. Měl být odrazovým můstkem pro mladé začínající umělce, kteří působí na domácí scéně. Měl přinést zprávu o tom, že ani s odchodem Michala Tučného – národní country ikony, tento žánr nestagnuje, ale že žije a vyvíjí se. To byl záměr. Odpověď na to, jak se ho podařilo uskutečnit ať je ponechána těm nejzasvěcenějším – posluchačům…

Kontaktní e-mail: western@sever.rozhlas.cz

Kdy se pořad vysílá

Čas vysílání
neděle 18:05 Sever

Další pořady

  • eRko

    Magazín o Českém rozhlase. Novinky z vysílání, zajímavosti ze zákulisí, rozhovory se zajímavými lidmi i soutěž o ceny. Moderuje Jan Kovařík.

  • Hvězdné návraty

    Příběhy českých herců a komiků.

  • Noční linka

    Čas na vaše příběhy.

  • Country dostavník

    Hodinové setkání s evergreeny i novinkami naší scény country, folku a trampské písně, doplněné originálními verzemi písniček.