Císařský trhanec
Správně „po vídeňsku“ tedy Kaiserschmarrn. A prý si na něm opravdu císař František Josef rád pochutnával. Zkuste ho i vy.
Suroviny:
5 vajec
150 g polohrubé mouky
3 dl mléka
2 lžíce cukru
hrst rozinek
2 lžíce rumu
sůl
tuk na pánev
vanilkový cukr
malinový sirup nebo omáčka z rozvařeného ovoce (švestky, třešně…)
Postup:
1. Rozinky namočíme do rumu – třeba přes noc.
2. Žloutky našleháme s cukrem, mlékem, prosátou moukou a špetkou soli.
3. Z bílků našleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do těstíčka.
4. Těsto pak naléváme na rozehřátou vymaštěnou pánev v silnější vrstvě než palačinky, necháme chvilku zapéci, pak poházíme rozinkami, dopečeme první stranu a otočíme a dopečeme dozlatova i po druhé straně.
5. Hotovou omeletu roztrháme vidličkami, posypeme vanilkovým cukrem a ještě znovu na pánvi krátce opečeme. Na talíři přelijeme malinovým sirupem nebo přidáme jiné rozvařené ovoce.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka