Čínská pečeně

Týden s recepty z Centra Bohuslava Martinů v Poličce Suroviny a postup:Pěkné vepřové maso se potře sardelovým máslem a dá se péci. K němu se dá na plátky nakrájená velká cibule, pár zrnek pepře, nového koření, kousek bobkového listu a citrónové neb pomerančové kůry. Když je maso měkké, vyndá se a na ostatní se přilije dle potřeby vody, nechá se hodně povařit, zahustí se kyselou smetanou, v které se rozkloktá přiměřeně mouky. Vše se ještě povaří a přecedí na připravené nakrájené maso. (Doslovné znění z rukopisného sešitku sestry Bohuslava Martinů.)

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A CENTRUM BOHUSLAVA MARTINŮ!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.