Cibulačka po česku
Příjemná změna v polévkovém repertoáru!
Suroviny:
400 g cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
2 lžíce hladké mouky
litr vývaru
mletý pepř
sůl
muškátový květ
na podávání ještě – plátky ze 4 rohlíků nebo z 8 plátků veky
máslo
strouhaný sýr
Postup:
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, česnek nakrájíme na plátky.
2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájený česnek, krátce osmahneme, zaprášíme moukou, znovu osmahneme, přidáme trošku pepře a muškátového květu, pak zalijeme hrnkem vývaru a za stálého míchání dohladka povaříme.
3. Dolijeme vývar a asi 10 minut vaříme.
4. Mezitím na teflonové pánvi na sucho opečeme plátky rohlíků nebo veky, před podáváním je lehce potřeme máslem a posypeme strouhaným sýrem.
5. Do talířů nalijeme horkou polévku a na povrch položíme opečený plátek veky se sýrem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.