Chlebovník
Tip, jak využít ztvrdlý chléb – samozřejmě ne plesnivý!
Suroviny:
250-300 g ztvrdlého chleba
4-5 jablek
4-5 lžic másla
cukr
skořice
rozinky
ořechy
Postup:
1. Chléb nastrouháme, jablka vykrájíme a nakrájíme na plátky a pekáč silně vymažeme máslem.
2. Na dno dáme vrstvu nastrouhaného chleba, poklademe plátky jablek, posypeme rozinkami a sekanými ořechy, pocukrujeme, ochutíme skořicí, dáme pár kousíčků másla, zasypeme strouhaným chlebem a opakujeme, až vypotřebujeme všechny suroviny. Končíme vrstvou chleba, kterou ještě poklademe vločkami másla a ve středně vyhřáté troubě upečeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.