Chlebíčky s budapešťskou a ďábelskou pomazánkou. Na Silvestra nesmějí chybět

Budapešťská pomazánka je základ, který můžete dále rozvíjet. Ďábělská pomazánka může být tak ostrá, jak jen to unesou vaši hosté.

Ingredience
  • 10 plátků bílé veky
  • 250 g budapešťské pomazánky
  • 50 g strouhaného sýra (eidam)
  • 10 ks kompotovaných mandarinek
  • 20 ks bobulí hroznového vína

Chlebíčky Adria

Plátky veky silně potřeme budapešťskou pomazánkou, posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme měsíčkem kompotované mandarinky a hroznovým vínem.

Budapešťská pomazánka

Ingredience
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 200 g másla
  • 150 g sterilovaných kapií
  • 1 cibule
  • 4 – 5 lžic mléka
  • 1 lžíce sladké mleté papriky, sůl

Tvaroh vyšleháme spolu se změklým máslem a mlékem na lehký krém. Osolíme, vmícháme mletou papriku, najemno nakrájenou cibuli a na proužky nakrájenou kapii. Tuto pomazánku použijeme jako základ sýrových chlebíčků nebo obložených mis.

Ďábelská pomazánka

Ingredience
  • 1 sklenice zeleninového leča (720 ml)
  • 3 – 6 kulatých sterilovaných feferonek
  • 150 g sardinek v tomatové omáčce
  • mletý pepř, sůl

Lečo a feferonky necháme na sítu dobře okapat. Z feferonek odstraníme semínka a stopku. Okapané lečo, připravené feferonky a sardinky společně umeleme na masovém strojku. Do umleté směsi přidáme tomatovou omáčku ze sardinek, osolíme, opepříme a dobře promícháme. V chladu necháme několik hodin proležet.

Ingredience
  • 15 – 20 plátků bílé veky
  • 650 g ďábelské pomazánky
  • 100 g nastrouhaného tvrdého sýra
  • petrželka

Ďábelské chlebíčky

Plátky veky stejnoměrně pomažeme pomazánkou, posypeme strouhaným sýrem a dozdobíme petrželkou.

autor: iko