Chleba s ovesnými vločkami
Zdravě si pochutnáte!
Suroviny:
1 hrnek hladké pšeničné mouky
půl hrnku žitné mouky
půl hrnku jemných ovesných vloček
půl sáčku sušeného droždí
2 kávové lžičky soli
1 čajová lžička kmínu
1 hrnek vody
Postup:
- Smícháme obě mouky s vločkami, přimícháme droždí, sůl, kmín.
- Přilijeme vodu a vymícháme těsto, necháme 10 minut odpočinout.
- Těsto přendáme do silikonové chlebové formy nebo formy na biskupský chlebíček, necháme 50 minut kynout a pak v troubě vyhřáté na 190-200 stupňů upečeme.
- Po upečení necháme chvíli zchladnout, pak vyklopíme a zakryjeme utěrkou až do úplného vychladnutí.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka