Chleba s olivami
Mouku volte podle chuti, ale ta špaldová je asi nejzdravější.
Suroviny:
350 g špaldové mouky celozrnné jemné mleté
2 kávové lžičky soli
250 ml vody
půl až tři čtvrtě sáčku suchého droždí
hrst černých oliv
Postup:
1. Do mouky zamícháme droždí a sůl, přilijeme vodu a vymícháme těsto. Necháme ho vykynout na dvojnásobek objemu.
2. Do silikonové formy na chleba dáme půlku těsta, poklademe černými olivami a zakryjeme druhou půlkou těsta, necháme ještě chvíli kynout.
3. Vložíme do horké trouby, vyhřáté na 200 stupňů, přidáme plecháček s vodou a pečeme asi 40-45 minut.
4. Hotový chléb vyklopíme na prkénko, přikryjeme čistou utěrkou a necháme vychladnout.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka