Chilli con carne
Za apetýtovým receptem se vydáme do Čejkovic, kde to voní po bylinkách. Venkovní areál má svoji Bylinkovou zahradu svaté Hildegardy i s vyhlídkou, která bude opět otevřena, jakmile to okolnosti dovolí.
K čaji si tady v bývalém areálu starého Havlíčkova mlýna můžete dát i následující jídlo. Jedná se o pikantní dobrotu s exotickým názvem: Chilli con carne.
Budete potřebovat:
- 2 ks cibule
- 1 konzervu kukuřice
- 750 g mletého masa
- 1 zelenou papriku
- 225 ml rajčatového protlaku
- 1 konzervu červených fazolí
- 400 ml vody
- chilli (množství dle vaší chuti)
- 2 lžíce oleje
Postup:
- Nejprve cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na oleji do zlatova.
- Přidáme mleté maso, necháme zatáhnout a osolíme.
- Následně vodu smícháme s chilli kořením a s protlakem, touto směsí maso podlejeme.
- Vaříme na mírném ohni zhruba 15 minut.
- Poté přidáme kukuřici, nakrájenou papriku a vaříme dalších 15 minut.
- Přibližně 10 minut před ukončením přidáme fazole.
- Servírujeme s rýží nebo s opékanými bramborami.
Další inspiraci na gastro-výlety po jižní Moravě najdete na webu gourmetjiznimorava.cz.
Související
-
Rissoto s gorgonzolou a hruškou
Středeční Apetýt vás vezme na výlet do centra dobrého vína, historie i jedinečných míst. Svatý kopeček s kaplí Svatého Šebestiána, půvabný zámek, jeskyně na Turoldu...
-
Znojemská roštěná
Znojmo je spjato s vínem, ale nedá se opominout, že v tomto královském městě najdete Znojemský městský pivovar.
-
Polévka z černého kořene
Tentokrát se za receptem vydáme do Velkých Bílovic – do Restaurace Na Pekárně.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.