Česká pošta uzavře v Ústeckém kraji od července 27 poboček, nejvíce jich zruší v Litvínově

31. březen 2023 10:35

Česká pošta zruší v Ústeckém kraji k 1. červenci celkem 27 poboček. Vyplývá to z materiálů, které Českému rozhlasu poskytl mluvčí státního podniku Matyáš Vitík.

Čtyři pobočky zaniknou v Litvínově, po třech pak v Ústí nad Labem, v Děčíně nebo v Mostě. Uzavření poboček se nevyhnou ani Chomutov, Jirkov, Teplice, Kadaň, Louny, Žatec nebo Štětí.

Hejtman Jan Schiller z hnutí ANO za to vládu kritizuje. „Z jedné strany prohlašují, jak chtějí pomoci strukturálně postiženým krajům a z druhé strany nám takhle podkopávají nohy. Takže určitě to nevnímám pozitivně – uvidíme, co nám to udělá s pracovním trhem a tak. Ono to totiž samozřejmě není jen o rušení poboček, ale je to i o zaměstnanosti lidí. Vůbec nevíme, kde by se mohli uchytit a určitě budeme hledat způsoby, jak se o ně postarat,“ uvedl.

Tři poštovní pobočky se mají zrušit například v Děčíně. Podle primátora Jiřího Anděla z hnutí ANO bude problematické rušení pošty v části Bynov, kde žije několik tisíc lidí, a je tam například i domov seniorů. Město proto podle Anděla bude přemýšlet nad zřízením poštovního partnera.

Rušení poboček je naplánované napříč regionem. Podle seznamu od České pošty se mezi nimi ale nenachází ani jedna vesnická pobočka.

Spustit audio

Související