Červený salát

Spíš je do fialova – podle barvy použitého zelí…

Suroviny:
půl kg červeného zelí
1 cibule
2 jablka nebo jablko a hruška
malá majolka
pepř
sůl

Postup:

1. Zelí nakrájíme na nudličky, osolíme a krátce podusíme s trochou vody – aby nebylo úplně měkké. Přebytečnou vodu slijeme a zelí necháme vystydnout.

2. Cibuli nadrobno nakrájíme, ovoce nahrubo nastrouháme a všechno smícháme se studeným zelím, podle chuti osolíme, opepříme a nakonec vmícháme majolku.

3. Podáváme k masu nebo s kouskem pečiva jako lehkou večeři.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.