Červený salát
Spíš je do fialova – podle barvy použitého zelí…
Suroviny:
půl kg červeného zelí
1 cibule
2 jablka nebo jablko a hruška
malá majolka
pepř
sůl
Postup:
1. Zelí nakrájíme na nudličky, osolíme a krátce podusíme s trochou vody – aby nebylo úplně měkké. Přebytečnou vodu slijeme a zelí necháme vystydnout.
2. Cibuli nadrobno nakrájíme, ovoce nahrubo nastrouháme a všechno smícháme se studeným zelím, podle chuti osolíme, opepříme a nakonec vmícháme majolku.
3. Podáváme k masu nebo s kouskem pečiva jako lehkou večeři.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.