Černá Hora: kuchyně

2. srpen 2012

Černá Hora láká stále více českých turistů. Tato ryze slovanská destinace nabízí hory, pláže i památky. Má co nabídnout ale i na poli gastronomickém...

V Černé Hoře narazíte na typickou středomořskou stavu. V černohorském jídelníčku převládají ryby.- nejen z moře, ale především ze Skadarského jezera. Navíc jsou tamní obyvatelé na sladké. A čím sladší, tím lepší. Rozhodně si ale na své přijdou milovníci zeleniny.

Český turista najde v Černé hoře nejen podobný slovanský jazyk. K porozumění může pomoct i tamní slivovice. Kvalitu černohorské kuchyně musí posoudit každý sám. A pro ty, kteří zatím našemu povídání o jídle na chuť nepřišli, máme uklidňující informaci - steak se dá koupit všude.

Chcete se o Černé Hoře dozvědět víc? Poslechněte ci přiložený audiozáznam!

autor: Jiří Zeman
Spustit audio