Celerový salát se zelím
Zelenina je zdravá! Ochutnejte...
Suroviny: 1 sklenice sterilovaného zelí, 1 celer, 1 cibule, 1-2 lžíce bílého vína, 150 g tatarské omáčky, sůl a 1 kapie.
Pracovní postup: Zelí překrájíme, celer nastrouháme, zamícháme s nakrájenou cibulí, podle chuti osolíme a vmícháme tatarskou omáčku a víno. Nakonec zdobíme proužky červené kapie.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.