Celerový salát

Suroviny:1 středně velký celer, 1 cm plátek másla + 2 lžíce oleje, 1 krabí (surimi) tyčinky, 50 g sekaných oloupaných mandlí, 100 g majolky + bílý jogurt, 1/2 plechovky ananasu, sůl, citronová šťáva, pepř.

Postup: Celer očistit, nakrájet na plátky a následně na hranolky, opéct na wok pánvi na másle a oleji do změknutí - míchat, přidat 1/2 lžičky soli, nechat vychladnout. Poté přendat do mísy a přimíchat krabí tyčinky překrájené na kousky, kousky ananasu, nasekané oloupané mandle, vše promíchat spolu s citronovou šťávou (stačí citronka ), špetkou ml. pepře, majolkou a jogurtem. Vychladit. Podávat na listu zeleného salátu s pečivem - celozrnné nebo bílé.

Dobrou chuť vám přeje Alena Černá a Český rozhlas Sever!