Celer zapečený s uzeným masem
I zelenina může vonět po mase...
Suroviny a postup: 50 dkg celeru oloupeme a uvaříme ve vodě se solí a trochou octa. Pak celer nakrájíme na plátky asi 1 cm silné, podle potřeby překrojíme i na půlku, aby se plátky daly dobře rovnat do pekáčku nebo zapékací mísy. Než se celer uvaří, jemně usekáme 20 dkg uzeného masa nebo šunkového salámu, spojíme 3 vejci a trochou strouhanky, podle chuti opepříme nebo dáme jiné koření a touto směsí pak potíráme plátky uvařeného celeru, naskládáme je do vymazaného pekáčku, navrch položíme kousek červené kapie a pokropíme máslem, krátce zapečeme v troubě a pak zdobíme kouskem citronu a zelenou petrželkou.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A JARKA BERANOVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka