Bývalý senátor ODS Alexandr Novák odsouzený za korupci zůstane ve vězení

24. září 2014

Bývalý senátor za ODS Alexandr Novák odsouzený za korupci zůstane ve vězení. Rozhodl o tom za zavřenými dveřmi Krajský soud v Ústí nad Labem, když zrušil původní rozhodnutí litoměřického soudu, který chtěl Nováka podmínečně propustit.

Novák požádal o propuštění po odpykání třetiny čtyřletého trestu, který dostal za přijetí více než 40milionového úplatku.

Litoměřický okresní soud v srpnu jeho žádosti vyhověl, státní zástupce se ale odvolal a ústecký krajský soud dnes verdikt litoměřického soudu zrušil.

„Krajský soud v Ústí nad Labem rozhodl ve věci Alexandra Nováka tak, že napadané usnesení litoměřického soudu zrušil a věc mu vrátil k novému projednání,“ řekla mluvčí krajského soudu Lenka Lasovská.

O Novákově propuštění se tak bude opět rozhodovat u soudu v Litoměřicích. Ten podle státního zástupce Dana Anděla v původním verdiktu nepřihlédl ke všem okolnostem.

„Ta stížnostní argumentace vychází především z toho, že pan odsouzený Novák výkon trestu nenastoupil sám o sobě, ale musel být do výkonu trestu dodán orgány Policie České republiky,“ uvedl Anděl.

autoři: bach , kap
Spustit audio