Bylinky se k létu hodí: do nápojů i na gril
Bylinky využíváme denodenně a nejde jen o přípravu bylinkového čaje. Teď v létě můžeme bylinky hojně využívat při grilování a také při přípravě osvěžujících nápojů.
O bylinkách, grilování a bylinkových limonádách si povídáme s renomovaným bylinkářem doktorem Jiřím Rothem.
Jaké jsou ty nejtypičtější a nejlepší bylinky pro grilování? Jak na správnou bylinkovou marinádu? Nemohou se bylinky při grilování spálit, a pokud ano – nevadí to? A proč jsou čerstvé bylinky vždy lepší? Poslechněte si celý rozhovor z audiozáznamu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.