Bůčková roláda
Suroviny: Asi půl kg mletého bůčku, deci mléka, cibule, hrst hub, 2-3 vejce, červená paprika, petrželka, vegeta, sůl, tuk.
Postup: Smícháme maso se solí, vegetou a mlékem a necháme v chladu proležet. Mezitím si osmahneme cibulku, přidáme nakrájené houby (mohou být i žampiony nebo hlíva) a udusíme. Vedle ještě usmažíme vajíčka – osolíme. Na stůl dáme plát mikrotenu nebo igelitu, rozetřeme na něj masovou směs, na tuto placku rozprostřeme udušené houby a usmažená vajíčka, můžeme přidat kostičky červené papriky a petrželku, opatrně pomocí igelitu zarolujeme a šišku vložíme na pomaštěný alobal. Na pekáčku trochu podlijeme vodou a pečeme.
Dobrou chuť vám přeje Zdena Zavoralová a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.