Bůčková roláda

Suroviny: Asi půl kg mletého bůčku, deci mléka, cibule, hrst hub, 2-3 vejce, červená paprika, petrželka, vegeta, sůl, tuk.

Postup: Smícháme maso se solí, vegetou a mlékem a necháme v chladu proležet. Mezitím si osmahneme cibulku, přidáme nakrájené houby (mohou být i žampiony nebo hlíva) a udusíme. Vedle ještě usmažíme vajíčka – osolíme. Na stůl dáme plát mikrotenu nebo igelitu, rozetřeme na něj masovou směs, na tuto placku rozprostřeme udušené houby a usmažená vajíčka, můžeme přidat kostičky červené papriky a petrželku, opatrně pomocí igelitu zarolujeme a šišku vložíme na pomaštěný alobal. Na pekáčku trochu podlijeme vodou a pečeme.

Dobrou chuť vám přeje Zdena Zavoralová a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.