Bůčková roláda
Suroviny: Asi půl kg mletého bůčku, deci mléka, cibule, hrst hub, 2-3 vejce, červená paprika, petrželka, vegeta, sůl, tuk.
Postup: Smícháme maso se solí, vegetou a mlékem a necháme v chladu proležet. Mezitím si osmahneme cibulku, přidáme nakrájené houby (mohou být i žampiony nebo hlíva) a udusíme. Vedle ještě usmažíme vajíčka – osolíme. Na stůl dáme plát mikrotenu nebo igelitu, rozetřeme na něj masovou směs, na tuto placku rozprostřeme udušené houby a usmažená vajíčka, můžeme přidat kostičky červené papriky a petrželku, opatrně pomocí igelitu zarolujeme a šišku vložíme na pomaštěný alobal. Na pekáčku trochu podlijeme vodou a pečeme.
Dobrou chuť vám přeje Zdena Zavoralová a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.