Buchta Šalamoun
Šalamoun byl moudrý král - ale buchta s jeho jménem taky není k zahození...
Suroviny: 1 hera, 2 sklenice o obsahu 0,33 l cukru písku, 1 sklenice vody, 2 lžíce kakaa, lžíce rumu, 2 sklenice polohrubé mouky, 4 vejce a 1 prášek do pečiva, tuk a mouka na plech, kokos na posypání.
Pracovní postup: Ve velkém kastrolu rozpustíme heru se dvěma sklenicemi cukru a jednou sklenicí vody, přidáme kakao a rum - krátce povaříme. Pak si odlijeme jednu sklenici této směsi stranou. Zbytek necháme zchladnout, vmícháme do tekutiny mouku, vejce a prášek do pečiva - těsto by mělo být tak řídké, jako na perník. Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme. Hned po upečení zalijeme směsí ze sklenice, kterou jsme si odložili a posypeme strouhaným kokosem. Chvíli necháme zaležet.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU MARIE GUDROVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.