Brynzové pečivo
Kam se hrabou kupované chipsy nebo slané krekry!
Suroviny:
250 g brynzy
250 g hladké mouky
250 g másla (nebo hery)
1 vajíčko
sůl
kmín nebo mletá paprika se špetkou chilli
Postup:
1. Z mouky, brynzy, másla a vejce vypracujeme hladké těsto, rozválíme na stéblo silně a posolíme, okmínujeme nebo poprášíme mletou paprikou. Pokud použijeme kmín (nebo sezam apod.) válečkem to mírně zatlačíme do těsta. Nebo těsto před posypáním potřeme rozkvedlaným vajíčkem, aby koření lépe drželo.
2. Formičkami vykrájíme drobné tvary nebo jen rádýlkem rozkrájíme na proužky, přeneseme na pečicí papír na plechu a ve vyhřáté troubě upečeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.