Bramborový salát

Bramborový salát

Tentokrát s mraženým hráškem aneb 101. variace.

Suroviny:
7 brambor
2 mrkve
1 petržel
čtvrtka celeru
1 větší cibule
4-5 sterilovaných okurek
1 jablko
5 lžic mraženého hrášku
3 vejce
4-5 lžic majonézy
1 lžíce obyčejné hořčice
sůl
pepř

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme dobře vychladnout. Nejlépe typ A – salátové.

2. Zeleninu očistíme a vcelku uvaříme v osolené vodě – ne příliš do měkka. Vývar můžeme využít pro přípravu polévky. Vejce uvaříme natvrdo, prudce zchladíme a oloupeme.

3. Do mísy postupně dáme oloupané nakrájené brambory, nakrájenou uvařenou zeleninu a drobně nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené nebo hrubě strouhané okurky, nakrájená vajíčka, oloupané a na kostičky nakrájené jablko a také mražený hrášek, který předem na sítu prolijeme horkou vodou. Osolíme, opepříme, promícháme.

4. Nakonec vmícháme majonézu a hořčici, zlehka promícháme a necháme proležet.