Bramborový paprikáš

Suroviny: Půl kg brambor, 2-3 cibule, 2 lžíce rajského protlaku, 2-3 stroužky česneku, 1 bílá paprika, 2 lžíce tuku (sádla), kmín, sůl, mletá paprika (může být směs sladké a pálivé), případně kousek uzeniny.

Postup: Oloupané brambory nakrájíme na kousky. Na tuku osmahneme nakrájené cibule, na to dáme nakrájené brambory, utřený česnek, protlak, kmín, papriku a sůl. Orestujeme, zalijeme sklenkou horké vody, pod pokličkou dusíme, až se voda odpaří a brambory jsou měkké. Na talířích ozdobíme ještě krájenou cibulí a paprikou, kdo má rád, přidá si kousek opečené uzeniny.

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.