Bramborový paprikáš
Suroviny: Půl kg brambor, 2-3 cibule, 2 lžíce rajského protlaku, 2-3 stroužky česneku, 1 bílá paprika, 2 lžíce tuku (sádla), kmín, sůl, mletá paprika (může být směs sladké a pálivé), případně kousek uzeniny.
Postup: Oloupané brambory nakrájíme na kousky. Na tuku osmahneme nakrájené cibule, na to dáme nakrájené brambory, utřený česnek, protlak, kmín, papriku a sůl. Orestujeme, zalijeme sklenkou horké vody, pod pokličkou dusíme, až se voda odpaří a brambory jsou měkké. Na talířích ozdobíme ještě krájenou cibulí a paprikou, kdo má rád, přidá si kousek opečené uzeniny.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.