Bramborové langoše
Suroviny: 4 brambory, 30 dkg hladké mouky, podle potřeby mléko, kvásek, sůl, doplňky podle chuti – česnek, kečup, sýr, tatarská omáčka.
Postup: Připravíme si kvásek z trochy vlažného mléka a půl kostičky droždí, brambory nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a s kváskem zaděláme těsto. Necháme vykynout, pak tvoříme placky a smažíme ve vyšší vrstvě tuku. Před podáváním upravíme podle chuti – potřeme utřeným česnekem se solí, pokapeme kečupem, posypeme strouhaným sýrem. Místo kečupu můžeme na sýr dát tatarku a existuje i sladká varianta se švestkovými povidly.
Dobrou chuť vám přeje Zdena Zavoralová a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.