Blanka Malá: Autorské čtení knihy Láska ve špičce italské boty aneb Vždy můžete najít sílu milovat

13. listopad 2023

Můžete se zaposlouchat do audioknihy, kterou v Českém rozhlase Hradec Králové natočila autorka knihy Láska ve špičce italské boty Blanka Malá a také si ji sama namluvila. Říká, že to byla troufalost, ale byl to také slib její dceři, a ten chtěla dodržet. 

Máte teď jedinečnou příležitost sami posoudit, jestli je lepší knihu číst nebo poslouchat!

Dramaturgem byl Jaroslav Pokorný, režie se ujal a speciálně pro audioknihu hudbu složil a nahrál Leoš Sedláček. Audioknihu vydalo Nakladatelství Kazda.

Čtěte také

Druhým domovem bývalé moderátorky Českého rozhlasu Hradec Králové Blanky Malé se stala Itálie. Když je vám třiapadesát, jste sice úspěšná, rozhlasová moderátorka, ale v osobním životě za sebou máte dva rozvody a ani ve třetím manželství nejste šťastná, k dalším životním změnám už příliš odvahy nemáte.

Napsala: Blanka Malá
Čte: Blanka Malá
Darmaturg: Jaroslav Pokorný
Hudba, zvuk a režie: Leoš Sedláček
Premiéra: 15. 10. 2023
Pro Český rozhlas připravilo vydavatelství Kazda

Přesto se hlavní hrdinka příběhu knihy Láska ve špičce italské boty jednoho rána probudí, najde v sobě sílu vzdát se pohodlného postu manželky, požádá o rozvod a odjede sama na dovolenou do Kalábrie. Netuší, že jedno přání, které zcela nevinně napsala v kostelíku v Tropea se začne den po dni, stejně tak jako její osud, pomalu naplňovat.

Láska ve špičce italské boty

Uvěří Blanka svému srdci nebo podlehne společenskému diktátu, který praví, že v 53 letech nesmí milovat 36letého muže, protože to není normální?

Nechte se vtáhnout do příběhu, který se odehrává na Capo Vaticano, pásu Tyrhénského pobřeží s mohutnými granitovými výběžky, mezi kterými se ukrývají panenské pláže s bílým pískem a křišťálovým mořem.

autoři: Blanka Malá , Jaroslav Pokorný , baj
Spustit audio

Související

Nejnovější zprávy

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka