Bavorské kotlety

Nikoho snad nepřekvapí, že budeme potřebovat pivo…

Suroviny:
4 kotlety
3 cibule
2 dl světlého piva
2 dl vývaru
1 lžíce škrobu solamylu
4 lžíce oleje
3 lžíce hladké mouky
sůl
pepř

Postup:

1. Kotlety opláchneme, osušíme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

2. Cibule nakrájíme na kolečka.

3. Na pánvi rozehřejeme olej, kotlety v něm po obou stranách opečeme – cca po 3 minutách, pak přidáme nakrájenou cibuli a ještě chvíli opékáme.

4. Zalijeme pivem a vývarem a pod pokličkou dusíme, až je maso měkké.

5. Měkké kotlety vyndáme na teplý talíř a výpek zahustíme škrobem rozmíchaným v troše studené vody. Dobře rozmícháme a krátce povaříme. Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší.